Auto’s importeren

Support bij het importeren van auto’s

Wil je als universeel garagebedrijf, autobedrijf met een tekort aan gebruikte auto’s, merkgebonden autobedrijf of niet merkgebonden autobedrijf een groter aantal auto’s kopen en/ of importeren uit het buitenland? Dan heb je een hoop keus, maar ook een aantal belangrijke dingen te doen voor ze op je terrein staan. Automakelaar FS[4]Trading brengt Europa-wijd vraag en aanbod met elkaar in contact en support je bij het importeren van de auto’s die je zoekt. We vergemakkelijken het importproces en helpen je bij het sluiten van een deal waar je je goed bij voelt.

Een auto invoeren, wat moet je regelen?

Het importeren van auto’s is niet perse moeilijk, maar je bent wel even bezig met het regelen van een aantal zaken. Onder meer:

 • de tenaamstelling
 • de APK door RDW,
 • het op kenteken zetten,
 • verzekeringen,
 • transport naar Nederland,
 • en de inruil van je oude wagenpark.

Auto’s importeren levert meer op dan je denkt

Veel autobedrijven hebben al vaker gehoord dat het importeren van auto’s, uit onder meer Duitsland, prijstechnisch veel kan schelen. Maar hoe weet je of het de moeite echt loont? Bij het importeren komen natuurlijk ook kosten kijken. Hoeveel goedkoper een te importeren auto uitvalt is mede afhankelijk van:

 • het model auto,
 • de leeftijd,
 • CO2-uitstoot,
 • de kosten voor het vervoer naar Nederland,
 • en de BPM.

Hoe lager de waarde van een auto (volgens Nederlandse cataloguswaarde), hoe minder BPM je in Nederland moet betalen. In Duitsland en België bestaat er zelfs helemaal geen BPM. Auto’s zijn daar vaak ook nog eens lager geprijsd. Occasions in Nederland daarentegen, zijn vaak waardevast en duurder dan in het buitenland. Daardoor loont het eerder om een auto te importeren, omdat je dan minder BPM moet betalen en de prijs nog steeds lager uitvalt dan wanneer je een occasion koopt in Nederland. Hoeveel het echt scheelt kun je berekenen via een koerslijst met handelsprijzen, op grond van een taxatierapport of via een forfaitaire tabel. FS[4]Trading rekent het je graag voor.

FS[4]Trading haalt samen met jou het maximale uit je deal

Zeker wanneer je het maximale uit je import deal wilt halen, dan wil je weten hoe je moet handelen en waar je geld kunt besparen, of winnen. FS[4]Trading kent alle ins en outs met betrekking tot het snel vinden en vakkundig importeren van een specifiek wagenpark. We zorgen ervoor dat je rendement zo hoog mogelijk wordt. Wanneer je met ons een traject aangaat, begeleiden we je gedurende het gehele proces tot aan het moment de auto’s op jouw terrein staan. We letten intussen op de details van de deal en zeggen het ook als wij een deal niet zouden sluiten. We herinneren je aan alle belangrijke zaken die ervoor zorgen dat je auto’s zo spoedig mogelijk en voor de beste prijs worden geleverd. FS[4]Trading zorgt ervoor dat je de auto’s krijgt die je wilt, onder jouw condities. Punt. En anders niet. Wij voeren de onderhandeling tussen de koper en verkoper, maar wij beïnvloeden de aankoopprijs niet. Dat geeft rust. Vaak heb je al een week nadat je auto’s zijn geleverd de autopapieren binnen. Sterker nog, het komt ook voor dat de autopapieren eerder binnen zijn dan de auto’s zelf.

Meer info over auto’s importeren via automakelaar FS[4]Trading

Ben je geïnteresseerd in de support die we je kunnen leveren bij het importeren van een aantal auto’s of hele wagenparken of wil je meer weten over onze diensten? Neem dan contact op met automakelaar FS[4]Trading. We kunnen je ook ondersteunen bij het exporteren van wagenparken en het vinden van kopers voor jouw oude wagenpark.